Consolidarea parteneriatului între Poliție și cetățeni în cadrul Proiectului Supraveghere de vecinătate

img_0958La 23 ianuarie curent, angajații Inspectoratului de Poliţie Ciocana, mun. Chișinău au organizat o întrunire cu locuitorii satului Budești și autoritatea publică locală.

Scopul  reuniunii  este de consolidare a capacităţilor autorităţilor locale, cetăţenilor şi Poliţiei de a avea o comunicare mai eficientă, de a răspunde provocărilor şi de a interveni de comun la soluţionarea unor situaţii dificile de interes comunitar.

La eveniment au participat primarul localităţii, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției și Asociaţiei Obşteşti „Eco-Răzeni”, precum şi 80 de locuitori.

În cadrul întîlnirii, şeful de post al Postului de poliţie Budești a prezentat totalurile activităţii desfăşurate pe parcursul anului 2014. De asemenea, reprezentanţii autorităţii publice locale şi localnicii din satul Budești au fost familiarizați cu prevederile proiectului „Supraveghere de Vecinătate” şi beneficiile acestuia.

Proiectul dat a fost implementat cu succes în localităţile raionelor Ialoveni, Hînceşti, Ungheni, Cimișlia, Glodeni, Rîșcani și Dubăsari, unde activează 87 sectoare „Supraveghere de Vecinătate”.

La finalul evenimentului au fost semnate primele 10 acorduri de constituire a sectoarelor de Supraveghere de Vecinătate în satul Budeşti, un fapt în premieră pentru municipiul Chişinău.

Membrii  sectoarelor de “Supraveghere de Vecinătate” au primit materiale informative cu recomandări cum  să-şi protejeze proprietatea  şi  familia, să  contribuie la asigurarea ordinii  în localitatea unde locuiesc, pentru a avea o interacțiune mai eficientă cu Poliția și autoritățile publice locale, precum și alte sfaturi utile pentru crearea de comun cu actorii implicați în proiect a unui parteneriat durabil.

Menționăm, că “Supravegherea de Vecinătate” este un model econom şi eficient, bazat pe sentimentul de solidaritate comunitară şi ajutor reciproc, conceput pentru a spori gradul de securitate şi prevenire a infracţionalităţii la nivel de comunitate, care are la bază modelul practicilor estoniene în domeniul asigurării securităţii comunitare.

Sursa: http://igp.gov.md/ro/content/consolidarea-parteneriatului-intre-politie-si-cetateni-cadrul-proiectului-supraveghere-de

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s