Sectoare de Supraveghere de Vecinatate in stinga Nistrului

13Localitatile Cosnita, Prohrebea, Pirita si Dototcaia au acum sectoare de supraveghere de vecinatate. 9 acorduri de colaborare au fost semnate in localitatea Cosnita. La eveniment au participat reprezentanti ai Inspectoratului General al Politiei, primari si locuitori din sectoarele noi create. Initial a avut loc intilnire cu locuitorii satului Cosnita in luna martie 2014. La adunarea satului cetatenii au avut ocazia sa faca cunostinta cu acest program. In urma discutiilor cetatenii impreuna cu politia din raionul Dubasari au manifestat initiativa si au decis sa faca o schimbare prin a crea sectoare de supraveghere de vecinatate.

Localitatile din stinga Nistrului sunt tot timpul sub o presiune dat fiind apropierea de zona de conflict. Crearea sectoarelor de supraveghere de vecinatate va schimba viata in bine prin a consolida vecinii si ai face sa fie atenti la oricare situatie suspecta si sa reactioneze.

Prin intermediul programului vecinii vor stabili relatii de cooperare cu politia, vor invata cum sa isi asigure securitatea proprie si a celor din jur. Impreuna cu politia si administratia publica locala vor lua masuri pentru a preveni infractiunile.

Un reportaj foto de la eveniment:

 

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s