Trei noi sectoare de supraveghere create in localitatea Cobani

„Paza buna, trece primejdia rea” – prin aceste cuvinte au motivate locuitorii din satul Cobani intentia de a crea sectoare de supraveghere. Vineri, 15 august au fost semnate acordurile de colaborare pentru crearea a 3 sectoare de colaborare in aceste localitati. Aceasta este prima localitate din rn. Glodeni in care sunt create sectoare de supraveghere.

Ideea crearii sectoarelor de supraveghere apartine Ludmilei Borodac. Ludmila este profesoara in localitate si isi doreste ca localitatea in care locuieste sa beneficieze de cit mai multe proiecte comunitare care poate sa schimbe viata locatarilor spre bine. Cu referinta la supravegherea de vecinatate Ludmica a mentionat: “in localitate au avut loc mai multe infractiuni, furturi in special. Cel care iubeste sa faca asa ceva gaseste o modalitate cind nu este supravegheat si poate sa intervina. Acum avem o lista a tututor vecinilor si stim cum trebuie sa colaboram ca sa prevenim infractiunile”.

In opinia lui Ion Nemerenco, seful adjunct al inspectoratului de politie Glodeni “simpla prezenta a vecinilor cind se intimpla ceva, descurajeaza infractorul. In cazul in care vecinii vad ceva suspect care reprezinta pericol pentru siguranta proprie, in nici un caz nu vor intervini dar trebuie sa anunte politia si sa-si manifeste prezenta in acel loc in asa fel ca infractorii sa vada ca sunt observati”.

Un reportaj video si foto de la aceasta vizita.


 

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s