În atenția liderilor organizațiilor non-guvernamentale

Logo_Supraveghere_Vecinatate_Color_PNG_MediumAsociația Obştească „Eco-Răzeni” continuă să implementeze în Republica Moldova programul Supraveghere de Vecinătate, care a fost lansat în martie 2013, realizat în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției.

Programul este unul nou pentru țara noastră, însă practica multor ţări, printre care și Estonia, Norvegia, Irlanda, au demonstrat pe parcursul mai multor ani eficienţa acestuia. Rezultatele primului an de activitate în Republica Moldova a dovedit că programul este un model econom şi eficient, bazat pe sentimentul de solidaritate comunitară şi ajutor reciproc.

Programul prevede implicarea cetățenilor pentru a contribui la prevenirea și diminuarea numărului de infracțiuni, sporirea cooperării între autorități și comunitate, creșterea încrederii între vecini pentru a asigura un mediu normal de viață fără crime și să reducă sentimentul de frică față de criminalitate. Este orientat spre a ajuta cetățenii să-şi asigure protecţia membrilor familiei, vecinilor, precum şi bunurile acestora. Programul poate să schimbe calitativ spre bine condițiile de viață și siguranța unui cartier.

În acest context, Asociația Obştească „Eco-Răzeni” lansează un apel către liderii de ONG-uri de a se implica și a contribui la crearea de sectoare de supraveghere în localitățile în care activează. Pentru a crea un sector de supraveghere de vecinătate este necesar acordul vecinilor. Asociația Obştească „Eco-Răzeni” este gata sa ofere materiale informative pentru a informa vecinii și a le explica cum un sector va putea să îmbunătățească viața localnicilor.

Detalii despre cum funcționează supraveghere de vecinătate puteți găsi în ghid: https://supravegheredevecinatate.files.wordpress.com/2013/07/ghid_supraveghere-de-vecinatate_moldova.pdf sau urmări un material video https://www.youtube.com/watch?v=Q-EZ16zoN9g.

Dacă doriți să creați un sector de supraveghere în localitatea Dvs și să faceți o schimbare spre bine, contactați-ne și vă vom oferi gratuit tot suportul necesar. Date de contact: 026895146 sau ecorazeni@gmail.com

Detalii:

https://supravegheredevecinatate.wordpress.com/ https://www.facebook.com/supravegheredevecinatate
http://www.odnoklassniki.ru/supraveghere
 Proiectarengukoostoo_eng_rgb_vaikeul “Dezvoltarea Securităţii Comunitare în zonele rurale din Moldova II” este susţinut de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Estonia, programul Dezvoltarea cooperării și ajutor umanitar.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s