În raionul Teleneşti au fost semnate 10 acorduri de constituire a sectoarelor de Supraveghere de Vecinătate

img_2717La 26 martie curent, în incinta consiliului raional Teleneşti, au fost semnate 10 acorduri de constituire a sectoarelor de supraveghere de vecinătate.

Proiectul Supraveghere de Vecinătate este pilotat în raionul Teleneşti de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni”, în colaborare cu organizaţia „Neighbourhood Watch” din Estonia, avînd ca partener primăriile din localităţileSuhuluceni, Hirişeni, Nucăreni, Coropceni şi Chiţcanii Vechi, cu susţinerea financiară a Ministerului Afacerilor Externe al Estoniei.

La eveniment au participat primarii localităţilor, lideri de sector, şeful Inspectoratului de poliţie, şefii de post din localităţile vizate, reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei şi preşedintele Asociaţiei Obşteşti „Eco-Răzeni”.

Amintim, Supravegherea de Vecinătate este un model econom şi eficient, bazat pe sentimentul de solidaritate comunitară şi ajutor reciproc, conceput pentru a spori gradul de securitate şi prevenire a infracţionalităţii la nivel de comunitate.

Astfel de activităţi sînt desfăşurate în contextul acordului de colaborare semnat la 7 august 2013 între Inspectoratul General al Poliţiei şi Asociaţia Obştească “Eco-Răzeni”, care are la bază practicile Estoniene în domeniul asigurării securităţii comunitare, precum şi modelul de implementare al acestora în zonele rurale din Republica Moldova.

26 martie 2014

Sursa: http://politie.gov.md/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s